Osrednja vsebina
Prikaz za slabovidne

Pokličite nas
07 49 67 014
Pišite nam
ks.dobova@siol.net

KD “Franc Bogovič”

združuje več sekcij, ki so zelo dejavne.

Mešani pevski zbor

Mešani pevski zbor združuje ljubitelje zborovskega petja. S svojim petjem popestri številne prireditve v kraju in povsod tam, kamor ga povabijo. Pred mnogimi leti je navezal stike z MePZ Ciril Silič iz Vrtojbe in zamejskim MePZ Rupa – Peč, pozneje pa tudi s številnimi slovenskimi kulturnimi društvi v Hrvaški. MePZ je organizator vsakoletnega božično-novoletnega koncerta 26. decembra.

Likovna družina Dobova

Likovna družina Dobova je v svoje vrste strnila amaterske likovne ustvarjalce. Moto družine je združevanje in povezovanje likovnih ustvarjalcev ne glede na likovni izraz, starost ali likovno kakovost, spektar likovnih slogov pa zelo širok, od realističnega pa tja do abstrakcije.
Udeleležujejo se natečajev in kolonij, ter tedenskih likovnih večerov, kjer ustvarjajo.
Svoje izdelke večkrat razstavijo tako v Dobovi, kakor tudi v Brežicah.

Dobovski pevci

Dobovski pevci je skupina ljudskih pevcev, ki prepevajo stare ljudske pesmi, ki jih prenašajo na mlajše rodove. Nastopajo na številnih prireditvah, srečanjih ljudskih pevcev, pohvalijo pa se tudi s priznanji, ki so jih prejeli za svoje delo. Vaje ali bolje rečeno petje za dušo imajo enkrat tedensko, pred nastopi pa pogosteje.

Literarna sekcija Beseda

Literarna sekcija Beseda združuje deset aktivnih članic in članov, katerim je skupna lepa beseda, bodisi v prozi, pesmi ali dramatiki. So raznoliko obarvani, od tega, da pišejo poezijo in prozo, do risanja, slikanja, kiparjenja, scenaristke, dramatike in cello prepevanje in igralstvo jim ni tuje. Sodelujejo na številnih prireditvah, bodisi samostojno ali v sklopu društva, izdali pa so tudi številne literarne stvaritve,  s katerimi se lahko pohvali že skoraj vsak posameznik sekcije.

Dobovski rogisti

Dobovski rogisti so bili ustanovljeni na pobudo Lovske družine Dobova in so danes člani tako KD, kakor tudi LD. Udeležujejo se številnih srečanj rogistov, na mednarodnem tekmovanju rogistov so med močno konkurenco iz sedmih držav osvojili zlati rog, kar jim je prineslo prvo kakovostno skupino.

Mariachi “La Paloma”

Mariachi “La Paloma” je skupina, kateri je pri srcu mehiška glasba, najlepše se predstavi s pesmimi, ki so zaigrane in zapete z dušo. Svoje doda njihov izgled, v stilu mehikancev, katerega zaščitni znak je nedvomno sombrero. Nastopajo na številnih prireditvah, zabavah, otvoritvah poslovnih prostorov, ter povsod tam, kamor jih povabijo. Kako zvenijo strune kitar, odmevi trobent in basa, ter njihovo petje, boste izvedeli če jih povabite medse.
NAZAJ
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti