Osrednja vsebina
Prikaz za slabovidne

Pokličite nas
07 49 67 014
Pišite nam
ks.dobova@siol.net

Rokometni klub Dobova 

klub z bogato zgodovino in strastjo do rokometa


Zgodovina Rokometnega kluba Dobova sega v leto 1962, ko je bilo ustanovljeno "Športno društvo Slovan". S trdim delom in predanostjo se je klub leta 1970 preimenoval v RK Dobova. Istega leta je bilo zgrajeno betonsko igrišče, ki je postalo prizorišče številnih pomembnih rokometnih tekem.

Leta 1975 je RK Dobova prvič zaigral v 1. ligi, kar je predstavljalo velik dosežek za klub. Skozi leta je klub doživel nekaj preimenovanj - leta 1992 v RK Italco Dobova, leta 1993 v RK AFP Dobova, a leta 1999 se je vrnil nazaj k svojim koreninam in ponovno postal RK Dobova.

Pridobitev športne dvorane v Dobovi leta 1994 je klubu omogočila boljše pogoje za vadbo in organizacijo tekem. RK Dobova se je uveljavil tudi na mednarodnem prizorišču, saj je leta 1996 tekmoval v Evropi v pokalu mest.

Ponosni smo na dosežke, kot je 4. mesto v Pokalu Slovenije leta 1997. Klub se je leta 2002 preimenoval v MRD Dobova, a leta 2007 smo se vrnili k imenu RK Dobova.

Od leta 2007 dalje organiziramo priznani Memorialni turnir Boga Doberška, ki ohranja spomin na pomembnega člana našega kluba. Leta 2017 smo dodali še en memorialni turnir, Memorialni turnir Franca Poloviča st., ki praznuje življenje in prispevek drugega izjemnega člana kluba.

Leta 2021 smo se ponovno preimenovali v RK Dobova, s čimer smo ohranili tradicijo in zvestobo našim koreninam.

Rokomet za nas predstavlja več kot le šport. Je naša strast, naša ekipa in naša skupnost. Skupaj gradimo prihodnost in se veselimo novih dosežkov na rokometnih igriščih.


Spremljajte RK Dobova tudi na njihovem Facebook profilu ali na njihovi spletni strani.


 
NAZAJ
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti