Osrednja vsebina
Prikaz za slabovidne

Pokličite nas
07 49 67 014
Pišite nam
ks.dobova@siol.net

Sela pri Dobovi

Sela pri Dobovi so precej razložena vas, ki sega od zahoda proti vzhodu od ceste Brežice – Bizeljsko, do potoka Negota, od severa proti jugu pa od gozda  Dobrava do železniške proge in regulirane struge Gabernice proti Mostecu, pripada pa ji tudi zaselek Pistače, sredi gozda ob Negotu.
 
Na področju vasi so našli posamezne predmete iz obdobja kulture žarnih grobišč in iz rimske dobe, ter tri staroslovenske grobove.
 
V vasi imajo obnovljen gasilski dom z dvorano, kjer se odvijajo številne prireditve in druženja vaščanov. Za družabno življenje v vasi poskrbita družno PGD in Vaški odbor.
 
Zaradi svojega imena vasi imajo tudi čast, da so vključeni v veliko družino krajev z imenom Sele – Selo – Sela in sodelujejo na vsakoletnem srečanju. V letu 2009 bo takšno srečanje potekalo v Selah pri Dobovi.
 
V vasi imajo lepo urejeno  kapelico za katero skrbi družina Polovič. V sklopu družinskega podjetja AFP delujejo  trgovina s športno opremo Prva liga, trgovina z živili Mercator,  okrepčevalnica Prva liga in lovski muzej. V omenjenem kompleksu so našli svoje poslovne, skladiščne in storitvene prostore razni podjetniki.
NAZAJ
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti